قند خون بالا و بیماری های شبکیه و لکه زرد
توضیحات کامل
اگر گلوکز خون بدن در حالت عادی و بازه نرمال باشد تمامی قسمت های بدن عملکردهای عادی خود را به درستی انجام می دهند، وقتی قند خون بالاست آن هم به صورت مزمن در این صورت عملکردها و سلامتی جای جای بدن تحت تاثیر قرار می گیرد. چشم های ما یکی از قسمت های بدن ما هستند که به شدت از گلوکز خون بالای مزمن تاثیر پذیرفته و ناسالم می شوند. در ادامه این مسائل را بررسی می کنیم:
- پف کردگی و ورم دور چشم ها: با بالا بودن میزان گلوکز کلیه ها به شدت کار کرده و میزان زیادی آب را انباشته می کنند، این انباشت آب ممکن است در اطراف چشم ها اتفاق بیافتد که باعث پف کردگی و ورم دور چشم ها می شود.
- آب سیاه چشم ها: در حالت عادی لایه ای دور چشم وجود دارد که ورود و خروج مایعات را کنترل می کند. با بالا بودن میزان گلوکز خون به صورت مزمن اتفاقی به نام گلیکیشن در بدن می افتد که باعث چسبنده شدن پروتئین ها می شود که این دیواره را مسدود می کنند و از بیرون آمدن مایعات از چشم جلوگیری می کند که این امر باعث افزایش فشار داخل چشم می شود. این فشار به چشم آسیب می زند. این مشکل را آب سیاه(Glaucoma) می گویند. همچنین گلوکز بالا سبب هایچوکسیا می شود که اکسیژن های رزرو بدن را خالی می کند و در این حالت بدن گلبول های قرمزی تولید می کند که غیر نرمال هستند و باعث گشادتر شدن رگ ها و ایجاد رگ های زاید خونی در زیر شبکیه چشم می شوند که برای رفع آن از برخی عمل های لیزری استفاده می شود.
- آب مروارید چشم ها: در حالت عادی چشم ها لنزی دارند که بسیار شفاف است. با بالا بودن مزمن گلوکز خون پروتئین های بدن شکل سالم خود را از دست می دهند و مچاله می شوند و در لنز چشم ها تجمع یافته و آن را کدر می کنند. این مشکل را آب مروارید(Cataract) می گویند. کمبود ویتامین B1 نیز این مشکل را تشدید می کند که از تهی شدن ذخایر این ویتامین در اثر گلوکز بالا ناشی می شود. با نرمال کردن سطوح گلوکز با روش هایی مانند اصلاح رژیم غذایی و همچنین مصرف B1 مناسب و کانوساین که در گوشت قرمز موجود است می توان از ایجاد این مشکل برای چشم ها جلوگیری کرد.
- بیماری های شبکیه: در واقع شبکیه رابط بین مغز و چشم است و اطلاعات وارد شده به چشم به مغز منتقل شده و دیدن اتفاق می افتد. وقتی گلوکز خون بالاست رگ هایی که در اطراف عصب ها وجود دارند و به آنها اکسیژن و مواد مغذی می رسانند آسیب می بینند و در نتیجه آن عصب ها می میرند. آسیب به عصب های چشم در این وضعیت باعث ایجاد بیماری ها و مسائل شبکیه(Retinopathy) می شود. بهترین اقدام برای جلوگیری و درمان این مسئله اصلاح رژیم غذایی برای متعادل کردن گلوکز خون و استفاده از ویتامین B1 حلال در چربی است.
- زوال لکه زرد: لکه زرد در جلوی شبکیه و در پشت چشم قرار دارد و تصاویر روی آن متمرکز شده و پردازش می شود. با افزایش سن و دیابت رفته رفته عملکردهای لکه زرد کمتر شده و زوال می یابد(Macular Degeneration). بهترین اقدام برای کاهش سرعت این زوال و سلامتی لکه زرد متعادل کردن گلوکز خون با اصلاح رژیم غذایی است.
در ویدئوی بعد مسائل دیگری در این حوزه را بررسی می کنیم.
برای دیدن ویدئوهای بیشتر در مورد کارکردهای بدن از بخش دانلودهای سایت استفاده نمایید. همچنین آگاهی ها و تمرینات دوره فوق العاده گام های اساسی برای سلامتی 1 منبع عالی ای است برای به تعادل دراوردن بدن و رسیدن به سلامتی پایدار و همه جانبه در زندگی.